2011. augusztus 22., hétfő

Sablon, háttér, speciális beállitások

Egy kis segitség a blog kinézetének megváltoztatásához.


Belépsz az oldaladra.

A felső sorból rákattintasz a ”Tervezés”-re.

Alatta kijön: ” Oldalelemek, HTML-kód szerkesztése, Sablontervező”

Kattints a Sablontervező-re


A lapodnak a felső része sötétszürke lesz, benne képekkel és a képek mellett a bal oldalon ezek lesznek;

Sablonok

Háttér

Szélességek beállitása

Elrendezés

Speciális


Alapon a Sablonok jön be: Itt tudod kicserélni, ha másfajta sablont szeretnél.

Nyugodtan próbálkozhatsz, mert amig nem kattintasz a jobb felső sarokban a narancssárgában lévő “Alkalmazás a blogon”-ra, addig nem változtattál meg semmit.

Ha a Háttér-re kattintasz ott tudod a háttérképedet megváltoztatni. Előfordulhat, hogy azt irja ki: Erre a sablonra nem alkalmazható. Akkor ki kell cserélned a sablont.

Ebben az esetben vissza a sablonra, kicseréled, és vissza a háttérre.

A háttérképnél a szines téglalapban a jobb szélén lévő kis nyilra kattintasz, akkor lejön egy ablakocska, ahol kiválaszthatod magadnak azt a képet, amit háttérképnek szeretnél.

Csoportokba vannak szedve, igy célirányosan is tudsz válogatni, de érdemes végignézni a választékot.

Nem találtál olyat, ami tetszene?

Akkor sincs semmi gond, feltölthetsz te magad is olyan képet amit szeretnél.

Ebben az ablakocskában ahol a képeket válogathatod, van egy olyan funkció, : Kép feltöltése

Kattints rá.

¨JPG, GIF vagy PNG formátumú fájlokat tölthetsz fel legfeljebb 300 kB méretkorlátig.

Teljes háttérhez használj 1800x1600 képpontos vagy nagyobb képet.¨


Ha van ilyen képed akkor kattints a szöveg alatti Choose File irásra (vagy beillesztésre), válaszd ki a gépeden és kattints a beillesztésre (vagy Choose-re, attól függ milyen nyelven megy a géped).

Kép kiválasztása után a Kész-re kattintva tudsz továbbmenni (ez még nem a mentés).

De ne felejtsd el az új beállitások csak akkortól lesznek a blogodon miután rákattintottál a jobb felső sarokban lévő Alkalmazás a blogon. Természetesen bármikor meg tudod változtatni az egészet.

A Fő szinsablonok közül ki tudod választani, melyik szinkombináció illik a háttérhez, vagy tetszik neked jobban. Ezen tudsz majd változtatni lásd a Speciális bekezdést.

Szélességek beállitása:

Ha erre kattintasz, itt tudod a nyilak jobbra-balra húzásával a blogod szélességét átállitani.

Elrendezés

Ha erre kattintasz, itt tudod kiválasztani azt a szövegtörzs elrendezést, ami neked a legjobban tetszik, vagy illik a lapodhoz.

A lábléc elrendezést is itt tudod kiválasztani.

Speciális

Erre kattintva tényleg a legjobban lehet személyre azaz blogra szabni a szineket, de még a betűtipust is meg lehet változtatni.

Blogomon láthatod megváltoztattam pár apróságot.

Az oldal szövegének a betűtipusát calligraffiti-re és mert ezzel a betűtipussal túl kicsik lettek volna a betűk, igy azokat a 12-ről 20-ra nagyobbitottam.

Kék szint választottam nekik.

A végén az Alkalmazás a blogon-ra kattintottam ezzel elmentettem a változtatásaimat.

Egyenlőre tetszik, de később biztos fogok rajta változtatni.

Remélem tudtam kicsit segiteni.

11 megjegyzés:

 1. Szia! Nekem máris sokat segítettél, ugyanis már régóta szeretnék a blogomnak saját fényképpel ellátott hátteret, de nem sikerült beállítanom, mert csak úgy jelent meg, hogy ugyanazt a képet töbszörösen kitette egymás mellé. Mostmár tudom, hogy valószínűleg nem volt elég nagyméretű a kép. Így most már tudom, hogyan próbálkozzam ismét! Köszi a segítséget!

  VálaszTörlés
 2. Jaj de örülök hogy ijen jó blogra találtam hát ez nekem lett kitalálva mert nem nagyon értek hozzá.Lenne egy kérdésem én a blogomra a képeket copy-paste rakom föl mivel máskép nem jelenik meg az oldalamon de... mikor más számítógépéröl néztem meg akkor meg volt hogy töbször is fel volt töltve a kép és naaagyon csunya volt.Lenne egy kérdésem hogy tudnák szépen feltölteni képet na és max 2-3 képet birok föltenni mert emígy hibát jelez ha több kép van és nem jelenteti meg.
  Előre is köszönöm a válaszod.
  Daniela.

  VálaszTörlés
 3. Marika, igazán nics mit köszönni, örülök, hogy segithettem:)

  VálaszTörlés
 4. Daniela,
  Amikor irsz újabb cikket a blogodba, nézd meg hogy ott ahol irsz, a jobb felsö sarokban melyik van nálad kijelölve: Html-kód szerkesztése vagy az irás.
  Ha nem az iráson van akkor html-kódban irod a cikkedet, igy a képeket is úgy fogja neked tenni. (Sok-sok betűt lehet látni csak)
  Ha az irás-ra kattintasz, sokkal könnyebben be tudod a képet is tenni, nem kell a másolás-beillesztés mód és rögtön láthatod is a képet. Öt képet tudsz betenni egyszerre. És a beirás is majdnem úgy néz ki mint ahogy majd a blogban lesz.
  Olyankor ha a kép nem oda kerülne ahova szeretnéd akkor kell a képre rákattintani, a kivágást használni, és utána oda kell kattintani, ahova szeretnéd tenni és oda másolni.
  Én is sokat szenvedtem a html-es móddal, mig valaki fel nem hivta rá a figyelmem.
  A leirásodból gondoltam hogy ez lehet a gond, de ha mégsem, akkor jelezz vissza légyszi, mert nem értettem jól.

  VálaszTörlés
 5. Juuuupiiiiiiii
  Anyit sikerült hogy betudom olvasni a képe a blogra de továbra is max 2 képet tudok föltenni.
  Azért tértem át a másolás-beillesztés módra mert nállam a blog jól nézett ki de más számízógépéröl mikor megnéztem volt hogy 5-6 szor is beolvasta a képet nagy formátumba és csúnyán nézett ki.
  Nálam azt mutatja hogy nem olvasta be közben pedig igen csak az én számítógépemröl ezt nem látom hanem másérol visszanézve.
  Köszönöm nagyon az eddigi segítséged is.

  VálaszTörlés
 6. Szia, nagyon jó és nagyon egyszerű ötletet mondtál el, köszönöm!
  Abban tudnál segíteni, hogy mit kell beállítanom ahhoz, hogy NE nyíljon meg minden bejegyzésem új ablakban, hanem ugyanazon az oldalon a blog váltson át? Nem tudom, mennyire vagyok érthető. Szóval bármire kattintok, rögtön új ablakot nyit meg neki a blog. És ezt nem akarom, de nem találom rá a megoldást. Tudnál segíteni? Köszönöm előre is!
  Üdv, Anita

  VálaszTörlés
 7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

  VálaszTörlés
 8. Szia,

  Most találtam rá az oldalra, és nagyon sokat segített!
  Engem az érdekelne, hogy hogyan lehet állandó leírást csinálni az oldalaknál? Ha csinálok menüpontokat és ott adok hozzá oldalt. Szeretném ha az adott oldal rövid leírása látható lenne mindig, és alatta lennének a friss bejegyzések.

  Remélem nem kérdezek lehetetlent.

  Legjobbakat:
  Brukú

  VálaszTörlés